Måndag

Helgen har varit lung och skön för en gång skull!
Kändes Skönt att inte boka upp massa tid på olika grejer... innan har det ju varit dop, fjällen och Robin som jobbat bland annat.
På lördagen gick vi ner till stan, lunchade och kikade på vårkläder till lillfis. Blev en fleecejacka och ska se om jag hittar matchande byxor. kändes lättare med tvådelat nu på våren istället för overall. Vi har ju nästan inte använt overall till Vincent sen i december när det var 20 minus. säger bara supertjock åkpåse

Idag ska jag försöka få ordning på vagnen. Åkpåsen börjar bli aldeles för varm men har inte kommit på hur jag ska lösa så det inte blir för kallt i vagnen.
För "locket" som vi hade till liggdelen ska man nog kunna ha till sittdelen oxå men den passar ändå inte riktigt..
Jaja vi får se hur det blir.. bara trist att det ska se konstigt ut bara för man vill ha sittdelen.
Kikade på Brios hemsida och där ser det ut som att de har samma överdrag till både ligg och sittdel... Men jag får fortfarande inte riktigt till det här hemma!
Hur fasen gör alla andra kan man ju undra?

I helgen fick Vincent gröt för första gången.. Han är ju 4 månader nu, min lilla bebis.
Inte så smaskens tyckte han, men det var spännande att få in skeden i munnen :)
Det gick iaf bättre och bättre för varje gång även om såklart mycket inte åkte ner i magen utan ut på haklappen och på mamman.

Fotade Vincent i dopklänning och sin sjömanskostym också så tackkorten till dopet kan bli gjorda någon gång...

Har ni sett något sötare?


Måste föresten berätta något kul.. Robin var lite hängig igår (inte det som är kul) och hade ont i huvudet. Men han fick ändå ta Vincent en del. Så igår kväll frågade jag om han verkligen skulle gå till jobbet, kanske hellre ville vara hemma med oss och mysa ;)
Nje, jag orkar nog inte det 2 dagar i rad. Vincent är ganska krävande just nu så jag går nog hellre till jobbet.
HIHI...

Fredag 26 mars

Fler mirakel har inträffat i vårt hem.
igår somnade Vincent av sig själv i vagnen inne!! Det har inte hänt sen han var ytteptte liten..
La honom där och han såg inte trött ut alls, låg och kikade en stund, när jag tittade till honom så hade han somnat!

Igår kväll efter att han fått sista flaskan vid 7 höll han på att somna i mitt knä.Gick in i sovrummet och la honom i vaggan där han vaknade till och jag förväntade mig ett illvräl. Icke ett ljud! stoppade i nappen och väntade fortfarande på gråt. Nehepp!
Gick ut ur rummet. Fick gå in ca 3 ggr och stoppa in nappen men efter 10 minuter somnade han AV SIG SJÄLV!!!!
Hör och häpna, inget bärande, somna vid flaskan eller vyssjande.
Bara napp och snutte. Jag sjöng inte ens "bäbä"

inatt sov han mellan kvart över 7 och 8!!!  ÅTTA! utan mat...
istället har jag ju stoppat in nappen flera gånger men det får det väl vara värt...

dop 21 mars 2010

Sitter och kikar igenom bilderna från dopet och skidsemestern. Vissa bilder är helt underbara!!
finns några där både Vincent och Alvin ligger i bara blöjan bredvid varandra på en filt. De är ganska intresserade av varandra och Alvin ska precis till att peta lite på Vincent när Robin tog kort.
På ett annat ligger de mitt emot varandra och studerar varandra... Underbara ungar!

Dopet ja. Det blev verkligen superbra! Vincent skötte sig kanon i kyrkan inte så mkt som ett pip kom från honom. Ja han gnällde pyttelite när han fick vatten på sig men sen gick det över.  Han var mest glad och pigg hela tiden! Trots sin förkylning!
Några minuter innan dopet skulle börja kommer en präst in och säger att den ordinarie prästen har blivit akutsjuk!
ajaj.. hur ska detta gå?
Till saken hör att vi inte heller haft något dopsamtal "öga mot öga" utan prästen ringde på torsdag kväll och undrade hur vi hade tänkt...
Jaja, det löste sig fint, inga missöden eller bortglömda namn.
Min syster och fadder till Vincent läste en jättefin dikt som säkert ingen hörde för en annan bebis skrek hela tiden.
Men Malin, du var grym ändå :)

Kalaset efteråt var Vincent tyvärr för trött för. massor med okänt folk och ljud han inte är van vid! vem kan koppla av och somna eller äta då? Han var med en stund men sen fick vi gå upp till oss och försöka somna.
Men på det hela taget var det en jättefin tillställning!

♥ Malin, Vincent och jag ♥



Tack för all hjälp och att ni var med!

status just nu:

Vincent ligger i vår säng och mornar sig. Han vaknade 5 imorse och var helt tät i näsan, när jag skulle hjälpa honom med det blev han pigg. la honom i vår säng och matade honom till söms.
Jag ville sova lite till eftersom vi hela helgen har dels gått upp tidigt (före halv 7) och dels grejat med dopet som var igår.
Vi kom ju som sagt hem från Branäs och skidsemester i torsdags så fredagen tillbringades med tvätt i stora lass och liten grinig bebis.

Direkt vi kom hem från fjällen blev Vincent helt plötsligt stor. Dels så vände han sig från rygg till mage och dels tog vi ur liggdelen i vagnen. För som mamma sa man behövde skohorn för att få ner honom till slut. Vi har ju en tjock åkpåse i men kände att jag vill ha den kvar så han få ligga i den i sittdelen istället.
Sen när han blir lite nyfiken kan man ju låta honom halvsitta lite oxå.

kommer ett inlägg om dopet senare men nu ska jag äta frukost och försöka få rent lillemans näsa från tjockt äckligt snor! Hör hur han ligger och pratar och nyser i sovrummet nu.

runt runt...

Igår när vi kom hem från Branäs var Vincent lite gnällig så han fick mat och sen låg han på en filt på golvet. Detta har har ju gjrt hela tiden vi varit borta eftersom inte babysittern var med.
När han ligger där och ålar och "vaggar" fram och tillbaka plötsligt fick han lite extra fart och rullade över från rygg till mage!!!
Bara sådär!
Vilket UNDERBARN jag har... hihi! (bara liiiite stolt)
Sen gjorde han det IGEN och IGEN...  3:e gången fick han till och med armen ordentligt helt själv!

Antagligen har Vincent spanat på kusin Alvin och tänkt att han minnsan ska göra likadant. Alvin hade fått sån fart på sitt vändande att han nästan rullade över Vincent på filten.
Såg för kul ut när dom låg bredvid varandra och försökte ta sig fram på olika sätt... Alvin rullade och Vincent puttade ifrån med fötterna så han ålade på rygg..

Miraklet på äsperöd!

måste berätta om miraklet som inträffade inatt...
Jag matade Vincent vid ca halv 7 och vid kvart över 7 sov han (äntligen, efter en maktkamp med mamman) stoppade in nappen ett par ggr men inget nämnvärt. Bara sticka ner handen och leta upp ett gap att trycka in  nappen i.
vid 5 vaknade jag av Robins klocka... hmm tuttarna känns mjölkfyllda och Vincent ligger i sin säng, måste betyda att han inte ätit...
Blev så till mig att jag somnade om och vaknade när Robin kom in och sa hej då, berättade glatt miraklet som inträffat.
kvart äver 6 kom även Vincent på att han inte ätit på ett tag.
Matade honom och han somnade om gott i sin säng till kvart i åtta!
Han sov alltså ca 11 timmar utan att äta... värt ett litet Halleluja, och kors i taket!!
Jag är SUPERNÖJD!

Idag har vi haft en supermysig dag med Paulina och lilla goa Nellie.
suttit och njutit av solen och tog en liten fika. Nellie var supergullig mot Vincent, ville dela med sig av sina leksaker och klappade på honom så mjukt och försiktigt, hon är ju bara 10 månader.
Och Vincent tyckte Nellie var himla kul att titta på.
Imorn ska jag och Vincent panikpacka inför fjällen... får se om vi får köpa oss lite kläder däruppe i värsta fall.. haha

Onsdag 10 mars

idag har vi bakat muffins så jag det sprutar socker genom öronen på mig...
Bakade några igår också men dom ska vi nog ha själva. Dom vi bakade idag ska vara till dopet. Ska dekorera med blått och grönt strössel!
Temat ska vara just blått och grönt, härmar syster på Alvins dop. Fick ju låna lite dekorationer av henne så det är lika bra att gå på det temat =)

Idag har vi dessutom hunnit med ett mindre trevligt besök, nämligen återbesök hos barnmorskan.
ja mindre trevligt då hon skulle "down under" och gräva.
Men lite kul att se journalen från graviditet och förlossning.
Hennes våg var lite snällare än våran dessutom, hade gått ner alla kilon sen inskrivningen i V9 plus lite till.

Det märks att man blivit lite härdad efter förlossning och amning. Min kropp är inte alls lika snygg som innan jag fick barn, inte på långa vägar.
Men jag bryr mig helt enkelt inte lika mycket längre. Magen är full av bristningar och tuttarna sitter inte längre på riktigt samma ställe. Men det gör mig inte så mycket. Jag har ju för 17 fött barn har jag numera rätt att utbrista när någon säger något om kroppen.
min poäng är att man blir härdad och bryr sig inte om när någon tittar.

Babysimmat idag

idag har vi varit på Babysim för första gången.
Vi var med dom Stora barnen och simmade, bland annat kusin Alvin och hans kompis Liam. Alla barnen var ju såklart större än min lilla plutt men ville inte gå ensam på den tidigare gruppen.
Kändes tryggt att ha systeryster med sig ;)

På väg in i simhallen spontanträffade vi Mikaela som Vincent såklart flörtade lite extra med. Skönt att få låna ett par extra händer ibland, hon höll V så jag kunde duscha av mig.

Väl inne i bassängen log Vincent brett och pratade glatt på hela tiden. Vatten och massa små barn var himla spännande. Vi provade att simma på mage och flyta lite på rygg.
På mage fick han dock 2-3 kallsupar och det var läskigt. Jag tänkte vara förutseende och gå upp tidigare för att slippa gråt och tandagnisslan. Dock började Vincent stortjuta direkt vi kom i duschrummet och slutade inte förren långt senare.
Har nog aldrig duschat så snabbt som då.
Ändå så lyckades Vincent övertyga alla tjejer som inte hade barn att  aldrig skaffa några och dessutom få lite medhåll från en  "tant". (ojoj.. stackars liten som ligger där och gråter)
Jaja, han lugnade sig så småningom men det hade varit himla skönt att ha ett par händer extra ibland.
Samtidigt som jag skulle trösta sonen så skulle jag ju försöka klä på mig, plocka ihop alla grejer och helst mata Vincent samtidigt.
Men skönt att få höra från syster att Alvin var likadan dom första gångerna. Med andra ord finns det hopp =)

dagens outfit ;)

idag är det SOL och vi ska snart promenera ner till stan för att träffa Annika och lilla Simon.
Simon är ju en månad yngre än Vincent så när dom blir större hopppas jag på att de kan leka ihop men vi får se. Kanske barnen inte alls kommer överens lika bra som mammorna ;)

Nu har vi nästan helt gått över till 68 i storlek eftersom 62 börjar bli mindre och mindre.
Framförallt bodysarna.
I måndags på BVC var Vincent 65 lång så är väl inte så konstigt...
Idag blir det turkost för hela slanten... Till detta matchar vi med en turkos mössa, tyvärr kom det kräk på Vincents fina mörkblå igår.


3 månader och 1 dag

Idag har vi varit på BVC för att Vincent skulle få sin 3månaders spruta. Vaccin mot flera olika sjukdomar, så många så det enda jag uppfattade var stelkramp och difteri.
Min lilla stora kille var jätteduktig, grät bara lite när de elaka "tantern" stack honom med en spruta i varje lår.
Men han var inte speciellt svårtröstad, lite pussar och kramar från mamma så var det bra igen. Fyrade till och med av ett par leenden strax efteråt.



Nytt för denn veckan är att Vincent lärt sig skratta med ljud. Han har såklart kunnat skrata förut oxå men inte med skrattljud. Bara lett brett med hela ansiktet. Vi blev glatt lveraskade när jag tog upp honom ur vagnen och hör hans underbara skratt. Sedan var det mormor som lockade fram flera till.
Så i eftermiddag har vi lekt Titt-ut för hela slanten. Får nog säga att jag verkligen älskar ljudet av hans skratt.
Imorse drömde han nog något bra för då log han med hela ansiktet och skrattade högt i sömnen.

Har inte märkt någon feber eller så av sprutorna men han hade ont och var lessen så fick en alvedon så han skulle kunna sova.
Imorn blir det förhoppningsvis Öppna förskolan och Babymassage!

(Tänk vad fort tiden går, varje dag är ett nytt äventyr.)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!