mamalife ♥

idag var jag jättetrött när Vincent vaknade. Han låg och knorrade vid 6 men var inte hungrig förren vid 7. Då fick han ny blöja och mat sen somnade han om gott!
Vid nio vaknade jag igen av att han låg och pratade... Sötaste älskling♥!
Han har börjat göra det allt oftare, ligga och prata och flina för sig själv =)

Dock verkar han ofta rastlös, vill helst sitta i knät och prata med mamma eller pappa. hur mysigt som helst men inte hela dagarna... hihi...
Ja nog är jag stolt alltid, för varje framsteg han gör blir man så glad.
Tänkte innan Vincent föddes att jag minnsan inte ska skryta om allt min bebis gör.. men det är svårt. Mitt liv kretsar ju just nu bara runt honom och ibland kommer jag på mig själv med att inte kunna prata om annat än bebislivet och hur mycket Vincent växer eller sover.

Innan man får barn själv är det nog svårt att förstå den villkorslösa kärlek man känner. Även om han skriker hysteriskt (som igår kväll) älskar man honom så otroligt mycket. Stundtals vill man bara lämna bort honom en timma eller två, men samtidigt vill jag inte vara utan honom.
Jag trodde att jag visste ungefär hur det skulle vara, ansåg jag hade massor av erfarenhet (min älskade syskonbarn). Men inte av att vara mamma! Det är något unikt, annorlunda, jädrigt svårt och så underbart att det är svårt att beskriva!!
Ibland kan jag fortfarande överväldigas av känslorna inför detta uppdrag vi åtagit oss.
Men en sak är säker Livet blir aldrig mera sig likt!! och det känns faktiskt bra!

(just nu ligger V och sover, kanske därför jag tycker han är världens mest underbara ;) )

Vincent ca 1½ timma gammmal

 





måndag 25 januari

idag tog vi oss en lång sovmorgon.. ända till kl 10!! Vincent vaknade och var hungrig vid 6 imorse och då gick jag upp och la in tvätt i maskinen (oops måste visst plocka ur den och vika in i skåpen) och tog lite frukost.
sen somnade jag om..
vaknade vid halv 10 av att Vincent låg vaken och pratade i vaggan.
vid 12 började han bli trött och somnade, men direkt jag la ner honom vaknade han och så höll vi på en stund tills jag var helt slut och fick ta till knepet mat.

På bvc pratade hon om att ungefär när Vincent är 2 månader så kommer det att bildas mer mjölk men som inte är så tjock. Och pga det så blir det hormonförändringar i min kropp vilket leder till att man kan få humörsvängningar.
Jotack! det har märkts.. mitt humör är lika oförutsägbart som en 3åring. Under graviditeten mådde jag hur bra som helst och kände mig stabil. Dock kom väl allt på en gång efteråt istället.
Jaja, nu sover äntligen Vincent och jag borde göra massa måsten! Borde...

På Torsdag blir Vincent exakt 2 månader... För exakt 8 veckor sedan satt jag på ett rum på BB och funderade över vad jag hade gett mig in på... Äntligen sov lillkillen som fortfarande var utan namn och mamman fick vila upp sin ömma kropp.
Vad fort tiden går. Trodde aldrig att jag för 8 veckor sedan skulle stå ut med att fortsätta amma eller kunna hantera skriken och allra minst att den lille bebisen som drunknade i sina kläder skulle växa och bli så här stor!!

Torsdag 21 januari 2010

igår hade vi mysigt besök av Annika och hennes lille Simon. Simon är ca 4 veckor yngre än Vincent så när dom blir lite större hoppas jag att dom kan leka med varandra.
Var kul att prata bebisar och upplevelser som är rätt färska för oss båda. dessutom är det skönt att prata med en vuxen ibland. annars går jag ju mest här hemma och pratar med Vincent men får inte alltid dom svar jag vill ha. ;)

idag blir det tvättning som står på schemat, det är konstigt att man tvättar så mycket åt en så liten person.
Imorn har Vincent namnsdag by the way :)


Tisdag 19 Januari 2010

idag är planen att gå ner till öppna förskolan och sen ska vi gå och fixa lite saker på stan.
var soms agt på BVC igår och min lilla bebis har växt som bara den...
Vincent väger numera 5,6 kg och var 61,5 cm lång... herregud vad stor han har blivit!
nyaste för denna veckan är att han har börjat skratta åt saker och man kan få honom att le genom att busa med honom. =)
inatt sov Vincent hela natten i vaggan igen, dock vaknade han vid halv 3, fem och åtta för att äta. Men det är alltid en framgång att han somnar i vaggan. Ett extra plus var att han somnade i vaggan av sig själv, inget vaggande eller bärande behövdes... woho!!
just nu ligger min älskling brevid mig i soffan och sover en liten förmiddaglur. Så jag ska passa på att göra mig iordning.

tänk att man älskar någon som är så liten såå mycket!!!


Måndag 18 januari

det är verkligen superskönt att ha fått vårat internet =)
nu är det bara parkeringen kvar som skall fixas, den vi hade fått som "våran" var tydligen inte det... det var ett äldre par som hade den. Och det är svårt att få plats med två bilar på samma parkering...

Inatt är nog första natten på länge som varit riktigt härlig!
vincent sov i vaggan och somnade hyffsat lätt när vi fick flyttat den intill våran säng igen.
Dessutom sov han mellan 22 och 04!!!!!! oh, me like!
sen åt han vad åtta igen och somnade om lite till, just nu ligger han och gosar i våran säng.
Planen idag är att gå till BVC och hem igen, eventuellt en liten promenad för att söva sonen också :)

Jag älskar verkligen att bo här!
vi har nära till bvc (5 minuter)
och det är inga mördarbackar för att ta sig hem. ett plus till är ju såklart också att det är större, även om vi än så länge inte utnyttjar Vincents blivande rum till annat än att ha alla ouppackade kartonger i.

oj, nu vaknar Vincent...


status just nu

inflyttade och har äntligen fått internet!!
livet rullar på och Vincent växer så det knakar...
Med andra ord vi har det bra!

nu ska jag fortsätta mysa med mina killar innan Vincent drar igång larmet inför natten ;)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!