året som gått, 2009

för att sammanfatta året som gått krävs nog ett långt inlägg.
Detta året har nog varit ett av de mest händelserika jag varit med om. Största delen av 2009 spenderade jag som gravid, vilket självklart är en av de största händelserna man kan gå igenom i sitt liv, med tanke på vad det resulterade i.

Året började på samma sätt som föregående år avslutades, i ett underbart hus med några av dom jag tycker mest om!
Januari: skolarbete återupptas efter julledigt och det blir ett par rejäla fester för min del, som senare visar sig vara de sista innan vad som komma skall. praktik och tatueringstankar är två andra saker som upptar min tid denna månad.

Februari:Therese fyllde 20 år och det firade vi med ett besök på kvarterskrogen. Mickis skadade foten, så det blev en del hemmamys.

Mars: denna månad bjöd oss på något väldigt speciellt, 20 mars fick vi veta att lille Vincent låg i magen, även om vi då inte visste om att det var denna underbara lille kille som simmade runt därinne.



April: första vårmånaden och om jag inte minns fel så var det rätt fint väder. vi hade precis börjat inse vilken förändring våra liv var på väg mot. Illamåendet sköljde över mig och kvällarna var värst. Valborg firade vi hos syster yster på misteröd där Martin lyckades klura ut att jag var gravid (även om vi inte hade tänkt att säga något på ett par veckor)...

Maj: började denna månad på ett av dom bättre sätten, nämligen på lisseberg med härliga vänner. Vi impulsbokade en resa till Turkiet och 30 maj satte vi oss på planet mot sol och bad. under Turkiet-veckan hände något med min kropp. Gick från att vara lite småtjock till gravidtjock. Det första Robin sa när han mötte mig på landvetter igen var att "nu syns det" med ett leende på läpparna. I mitten av maj offentliggjorde vi även för familjen att jag var gravid och att det förhoppningsvis skulle kika ut en bebis i november.

Juni: Jag fyller, precis som varje år. Detta firades iår med kalas hos mamma i det fina vädret =) gravidillamåendet börjar avta mer och mer.
Denna månad innheöll båda roliga och tråkiga saker. Robins farfar gick bort och det var begravning. 25 juni var en milstolpe i graviditeten, nämligen ultraljudet!! Därefter började vi kika på vagn och andra prylar.


Juli: Vi beställde barnvagn och lillgrodan började ge sig till känna med en spark här och där, även en och annan kullerbytta kunde jag känna av.

Augusti: startade vi med en weekend i stockholm på en av sveriges mysigaste öar. Och den 7 Augusti föddes ju lille Alvin, med andra ord blev jag moster för fjärde gången. Under tiden som Lisa och Martin var på förlossningen passade vi Linusoch fick en jättemysig helg tilsammans.
Robin är ledig samtidigt som mig för första gången och vi har världens mysigaste semester ihop.

September: skolan drar igång efter sommarlovet och nu ska vi läsa vår inriktning, i mitt fall fritids. Jakten på den rätta lägenheten fortsätter. Magen växer och växer...


Oktober: Flyttplaner, skolan och bebisfunderingar upptar all min tid denna månad. Vi har äntligen hittat rätt lägenhet och ska flytta in 1 januari. Skolan håller på att ta knäcken på mig.

November: årets mest efterlängtade månad för vår del men även den månad som innebär mest väntan. Jag har praktik och väntar mest på lillskrutt. passade på att försöka vila upp mig och greja färdig mitt underkända arbete. Denna månad döptes Alvin och jag fick äran att vara fadder.
Och så kom då den dagen vi väntat på i 9 månader efter en relativt snabb förlossning så kom han, vår ♥Vincent♥ den 28 november, 4 dagar efter BF.



December: ja denna månad börjar på BB, med en lite grabb i min famn som bara är några dagar gammal. 1 December får vi även komma hem och äntligen börja vårat liv som en familj. Ja för min/vår del består December mest av hemmamys och flyttförberedelser.



Man kan summera detta året med 3 ord; överraskande, underbart och Perfekt. F.o.m 20 mars 2009 förändrades våra liv, även om vi då inte var medvetna om det riktigt. Nästa år börjar vi med en helt ny start, en start på vårat nya liv som en Familj. Från och med nu kommer livet aldrig mer bli sig likt, man avslutar ett kapitel för att börja på ett nytt. Jag ser fram emot 2010 och vad året har att erbjuda!

Nyårsafton 2009

Efter Vincents storslagna ankomst har jag verken tid ork eller lust att uppdatera här.
Just nu fylls mitt huvud dessutom av flyttplaner och funderingar. På lördag går flyttlasset till Äsperöd, inte särskilt långt men tillräckligt långt för att det ska bli en nya start på vårat nya liv, som en familj på 3.

Igår var vi på banken för det slutliga, pengaöverföringen, och vi fick då även nycklarna. Så på eftermiddagen passade Robin, robins mamma och min pappa på att köra dit alla lådor vi hade packat :)
så idag tänkte vi åka dit och packa upp lite redan och kolla vad som behövs köpas. Typ inlägg i lådor och sådana praktiska saker.

2009 var verkligen vårat år. 3 av de största händelserna får jag nog säga var graviditeten, Vincents födelse (såklart) och köpet av lägenheten!
Jag hoppas 2010 blir hälften så bra som detta år varit.
För ett år sedan firade vi in det nya året på Misteröd hos syrran. Hon var då nygravid och hade precis berättat för oss. Vi hade inte en aning vad 2009 skulle bjuda oss på.
Varken jag eller Robin trodde att vi ett år senare skulle fira nyår med en 1månads bebis och vara på väg att flytta in i en trea på Äsperöd (vi hade inte ens tänkt tanken att flytta just dit).

Men bättre än så här kan nog inte året avslutas!

Från oss alla, till er alla en riktigt GOD JUL

jag och Vincent ska snart åka ut till mamma för lite hemmamys :)
Skönt att komma hemifrån, dom har nämligen börjat bygga ställning utanför vårat vardagsrum. vi har inga persienner där och att amma med massa ställningsarbetare utanför fönstret är inte det roligaste.
Mamma skulle vara snäll och hämta oss, så kommer Robin ut lite senare när han slutat jobba. Inatt sov egentligen Vincent hyffsat förutom mellan ca 12 och 3, då hade han ont i magen, vilket blev lite dåligt med sömn för vår del.. men nu sover han sött i våran säng...
Imorn skall vi fira jul hos Robins mamma med kalle anka, julmat och förhoppningsvis massa mys!

Passar på att önska alla en riktigt GOD  JUL!
(föresten mickis, tack för senast! var verkligen supermysigt)


Vår älskade Vincent!

Det här med att vara småbarnsförälder är verkligen speciellt...

De första dagarna vaknade jag flera gånger på natten bara för att se om han andades, eller var hungrig.
Man tror att om man klarar av förlossningen så är småbarnslivet en "piece of cake", sanningen är dock en annan.
För min del så såg jag framför mig mysiga mornar med amning och mys. Även om jag visste att det skulle bli tufft oxå, men inte på vilket sätt.

Det är en jättechock den dagen du kommer hem och ska ta hand om den där lilla parveln som bara kan skrika,äta, sova, bajsa och verkligen förtrolla dig med små små miner.
För min del är det tur att Vincent har världens bästa pappa, som tar över när man är sådär lagom pigg kl 3 på natten och sonen både kräks och bajsar.
Två nätter i rad har Vincent bestämt sig för att vara vaken ett par timmar så att både mamman och pappan inte får sova. Först mat, sen bajsar han lite, sen kräks han lite sen bajsar han lite till och sen kanske han är lite mer hungrig och nej då får han för mkt mat så han mår illa och inte sover för det. När vincent väl somnat till så spyr han upp allt han åt och det är bara för föräldrarna att leta upp en icke nerkräkad handduk (det är ont om sådana numera) och torka både kudde och lakan.

Men mitt i allt detta så är han ju det bästa som hänt oss!

Just nu ligger han bredvi mig i soffan och snuttar, armar och ben sprattlar till ibland och nappen rör sig då och då.
Han växer så det knakar, väger redan ca 4400 och är 54,5 lång.


tillåt mig presentera...

... vår nya familjemedlem Vincent.

Japp nu har vi bestämt oss för att lilla grodan är en Vincent. Inga av våra namnförslag kände rätt när han väl kom ut, så det blev ett rätt otippat namn som föll oss alla i smaken.
Även om hans kusin Linus igår sa att Vincent är ett fult namn, jag tycker han ska heta Gustav! när vi frågade vad han tyckte...
Idag har Vincent fått bada för första gången, måttligt uppskattat men välbehövligt efter alla spyor. Dessutom håller naveln på att lossna och då kladdar den lite extra.
Just nu ligger vår älskling och snusar gott bredvis oss i soffan, ett litet knorrande då och då bara. Underbart!! (men inatt säger jag säkert inte samma, när han för femtielfte gången vill ha mat och ny blöja)

♥ Vincent ♥


Vårat mirakel

som alla säkert redan vet så har vår älskade lilskrutt äntligen kommit!!
närmare bestämt 28 november kl 19.47
Han vägde 4055 gram, 51 cm lång och huvudomfång var 37, med andra ord en stor kille från start!

själva förlossnignen gick rätt snabbt, vi var inne på Näl vid 14 på lördagen, började med bad och akupunktur och fick därefter tag på min bästis lustgasen =)
med hjälp av lustgas, en supergo barnmorska samt en stöttande blivande pappa tog jag mig igenom smärtan, konstigt nog...
Men resultatet blev ju helt underbart, han ligger här bredvid i babysittern och sover.
Känns konstigt att säga men det är VÅR SON som ligger där...
(namnet är ännu ej bestämt)

♥ Lillskrutt ♥


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!